Marek Hamšík je v Tíme roka 2011 talianskej Serie A

24.01.2012 Celý región

MILÁNO 24. januára (WEBNOVINY) - Slovenský reprezentant v službách SSC Neapol Marek Hamšík nechýba v najlepšom tíme talianskej futbalovej Serie A za rok 2011.

Futbalisti najvyššej talianskej súťaže si za najlepšieho zo svojich radov za uplynulý rok zvolili útočníka AC Miláno Zlatana Ibrahimoviča.

Úradujúcim šampiónom patrí aj ďalší anketový primát - medzi trénermi vyhral Massimilliano Allegri.

Ceny slávnostne odovzdali v pondelok. Do hlasovania sa zapojilo viac ako 5000 respondentov - hráčov, trénerov, rozhodcov a novinárov.

Okrem Ibrahimoviča a Hamšíka sa do najlepšieho tímu roka dostali ďalší dvaja hráči Neapola Edinson Cavani a Christian Maggio, ďalej Antonio Di Natale a Pablo Armero (obaja Udinese), Kevin Prince Boateng a Thiago Silva (obaja AC Miláno), rovnaký počet bodov získali a o účasť v elitnej zostave sa delia Thiago Motta (Inter Miláno) s Claudiom Marchisiom (Juventus Turín) a Andrea Ranocchia (Inter Miláno) s Alessandrom Nestom (AC Miláno).

Špeciálnu novinársku cenu dostal taliansky tréner anglickej reprezentácie Fabio Capello, klubom roka sa stalo Udinese Calcio a za kariéru vyzdvihli hlasujúci Alessandra Del Piera a Fabia Cannavara.
 

Vyberte región